COLLEGE GOES
Wanneer je wilt voorkomen dat je met je seksualiteit in de problemen komt of dat je met je seksleven voor anderen een probleem wordt, dan krijg je in deze workshop een paar praktische tools aangereikt om zo met je seksualiteit om te gaan zoals dat de bedoeling is!
IN WORKSHOP 2 EN 3  IS OOK NOG HET ONDERSTAANDE BEHANDELD:
JONGENS ZIJN NET TAARTEN!
Hun leven bestaat uit allemaal losse stukjes. Een stukje voor school, een stukje voor de sport, een stukje voor thuis, een stukje voor computerspelletjes, een stukje voor vrienden, een stukje voor de club, een stukje voor z'n geld en voor z'n baantje, een stukje voor de meisjes.
En het bijzondere is dat hij al die stukjes helemaal los van elkaar kan beleven. Ze hebben vaak niets met elkaar te maken...
Meisjes kunnen dat niet. Natuurlijk hebben die ook al die verschillende stukjes. Maar die kan ze niet los van elkaar maken. Alle stukjes horen bij elkaar. Een meisje lijkt wat dat betreft veel meer op een schietschijf met allemaal cirkels!
Wat betekent dat in de praktijk? Wanneer een jongen een meisje aantrekkelijk vindt en haar voor zich probeert te winnen, dan heeft hij alles voor haar over.
Maar wanneer hij haar zo ver krijgt dat ze zich helemaal aan hem toevertrouwt, dan kan het gebeuren dat hij alleen maar een heel klein klein stukje van zichzelf geeft: het stukje van de seks. De rest houdt hij voor zichzelf, daar heeft ze niks mee te maken vindt hij. En van haar vindt hij ook alleen maar dat kleine stukje interessant.
De rest interesseert hem eigenlijk niet zoveel...
Een meisje kan zich dat niet voorstellen. Wanneer ze het meest intieme stukje van zichzelf aan hem geeft, dan is dat het allerlaatste stukje van het geheel. Daarmee heeft ze alles van zichzelf  gegeven. En vanzelfsprekend gaat ze ervan uit dat dat bij die jongen ook zo is en dat het het begin zal zijn van een hechte intieme relatie.
Maar voor de jongen is dat vaak het eindpunt! Hij heeft zijn doel bereikt. De relatie blijft in stand zolang hij het seksuele beleven met haar nog prettig vindt. Maar zo gauw hij daarop is uitgekeken, blijft er wat hem betreft weinig meer over en zet hij er een punt achter. Er zijn namelijk nog veel meer aantrekkelijke meisjes...
Door alles wat je leest in jongerenbladen en wat je ziet in soapseries en op TMF en MTV, krijg je de indruk dat je abnormaal bent wanneer je niet meteen in bed duikt met degene die je aardig vindt.
Maar laat je niks wijsmaken. Bewaar het allerkostbaarste wat je als meisje hebt voor degene waarvan je zeker weet dat hij in meer van je ge´nteresseerd is dan alleen maar de buitenkant. Dat kom je alleen maar aan de weet wanneer je voorlopig wacht met seks. Dan leer je tenminste alle andere dingen van hem kennen. En hij van jou natuurlijk. En als alles goed gaat, kun je elkaar trouw beloven en jezelf helemaal aan elkaar geven voor de rest van je leven...
Hoe het kan gaan in de praktijk, kun je lezen in: "Wat mij overkwam" en in de verhalen van LaniŰlle en Wim.
KUN JE EEN SMERIG GEHEUGEN WISSEN?!
Nou, echt wissen kan natuurlijk niet. Maar je geheugen kan wel worden schoongemaakt! De herinneringen gaan daardoor niet weg, maar ze worden onschadelijk, ze verliezen hun negatieve kracht. Om te zien hoe dat werkt, moet je even klikken op het onderstaande plaatje:
(Klik op de plaatjes!)
Ja, hoe kan een kopje in een bak met modder schoon worden en schoon blijven! Dat is precies de vraag waar wij ˇˇk mee te maken hebben. Als we open staan voor de smerigheid om ons heen, dan wordt het van binnen bij ons binnen de kortste keren ook een smeerboel, net als bij dat kopje. Hoe komen we daar nou weer van af? Klik weer even op het onderstaande plaatje...
Ja, eigenlijk hebben we ook een soort van kraan nodig met schoon, helder water dat de smeerboel uit ons leven wegspoelt. En die kraan is er! Die kraan is degene aan wie we onze westerse beschaving grotendeels te danken hebben! Die zei tweeduizend jaar geleden al:
"Als je dorst hebt moet je bij mij komen en drinken. Bij al degenen die het van mij verwachten zullen stromen van levend water uit hun binnenste gaan vloeien!"
Met andere woorden: wanneer we een sterk verlangen hebben naar een schoon en zuiver leven, dan kan hij ons dat geven. Wanneer we open staan voor alles wat hij ons wil geven, dan gaat er bij ons hetzelfde gebeuren als bij dat kopje.
TEN SLOTTE:
DOET ALLES
ZONDER MORREN EN BEDENKINGEN!
Rotzakken.mp4