Satan riep zijn dienaren van over de hele wereld bijeen voor een ontmoeting. In zijn openingswoord tot zijn slechte engelen zei hij:
"Wij kunnen de christenen er niet van weerhouden naar de kerk te gaan, bezig te zijn met jeugdwerk, hun Bijbel te lezen en de waarheid te ontdekken. We kunnen ze er zelfs niet van weerhouden om een intieme, blijde relatie met Christus aan te gaan waarbij ze zijn tegenwoordigheid ervaren. Als zij die verbinding met Jezus hebben, is onze macht over hen gebroken. Dus laat ze maar naar de kerk gaan en laat ze hun conservatieve vieringen maar houden, maar... steel hun tijd! Dan kunnen ze die relatie met Christus niet onderhouden en raken ze hun kracht kwijt! Daarom is dit mijn plan: engelen, leidt ze af, zodat ze de vitale verbinding met de hemel gedurende de dag niet zullen kunnen
onderhouden.
"Hoe zullen wij dat doen?" riepen zijn engelen.
"Houdt ze bezig met onbelangrijke dingen. Laat ze elke keer weer nieuwe plannetjes bedenken om hun gedachten bezig te houden. Verleidt hen om geld uit te geven, steeds meer. En geld te lenen, ook steeds meer. Laat de tieners al vroeg beginnen met bijbaantjes te zoeken. Overtuig de vrouwen ervan dat ze moeten werken en laat de mannen 6 of 7 dagen per week druk zijn, liefst 10- 12 uur per dag, zodat ze zich hun lege manier van leven financieel kunnen blijven veroorloven.
Weerhoud ze ervan tijd met hun kinderen door te brengen. Als de gezinnen uit elkaar vallen, zullen hun huizen al snel niet meer een plek zijn waar ze kunnen bijkomen van alle drukte van school en werk.
Houdt hun gedachten z bezig, dat ze die zachte stille stem van hun geweten niet meer kunnen horen. Beweeg ze ertoe om in de auto voortdurend naar de radio, cassette-speler of cd-player te luisteren. Of naar een MP3-speler als ze geen auto bezitten. En bemoedig ze om thuis de hele dag door de radio, de tv, de cd-speler en de computer aan te hebben. Laat kinderen net zo lang zeuren totdat ze allemaal een tv en een internet verbinding hebben op hun slaapkamer. Ook voor volwassenen is dat een heel goed idee.
Laat de kinderen vooral s zondagsmorgens voor de samenkomst naar flitsende kinderprogramma's kijken zodat ze de verhalen op de zondagsschool of kinderkerk saai zullen vinden omdat hun gedachten nog vol zitten van de dingen die ze hebben gezien. En maak de jeugd wijs dat ze in het weekend moeten stappen tot in de kleine uurtjes zodat ze in de samenkomst zo slaperig of suf zijn dat alles langs ze heen gaat.
Let erop, dat in iedere winkel en restaurant constant muziek te horen is. Dit alles zal er voor zorgen, dat hun verstand verstopt raakt en ze hun gedachten niet kunnen richten op de dingen die boven zijn, waar Christus is.
Overstroom hun brievenbus met troep: kranten, propagandafolders voor loterijen met megaprijzen en goede doelen, postordercatalogussen en wat je nog meer kunt bedenken op het gebied van reclamemateriaal zoals gratis aanbiedingen voor sterk verslavende producten die in blanco envelop worden toegestuurd. Zorg voor slanke, beeldschone modellen in de reclames en op de omslagen van bladen, zodat mannen ervan overtuigd raken dat het om uiterlijke schoonheid draait en ontevreden worden over hun eigen vrouwen. Hah, dat zal zelfs goede huwelijken snel bederven en uiteen doen vallen!
Zorg er vooral voor, dat mensen zelfs in hun vrije tijd nog druk zijn. Geef ze allemaal een mobieltje, vooral ook de kinderen. Houdt jong en oud bezig met computerspelletjes. Laat ze uitgeput terug keren van hun vakantie. Laat ze vooral niet uitgaan in de natuur waarin zij tot rust, tot God en tot zichzelf kunnen komen. Stuur ze liever naar drukke pretparken, naar sportieve evenementen, concerten en films.

Houdt ze bezig, bezig, bezig! En betrek ze bij roddel en kletspraatjes als ze bij elkaar komen voor geestelijke gemeenschap, zodat ze met een onrustig geweten en verwarde emoties weer naar huis gaan.
Vooruit maar, laat ze maar bezig zijn met het  winnen van zieltjes. Als je er maar voor zorgt dat hun leven zo bomvol is met goede doelen dat ze geen tijd meer hebben om voor ze te bidden en zich in de nazorg te laten leiden door Jezus. Dan duurt het niet lang of ze werken in eigen kracht en offeren hun gezondheid en hun familieband op, en dat alles voor de goede zaak. Het werkt! Het werkt echt!"

Het liep uit op een gedenkwaardige bijeenkomst en de boze engelen gingen maar al te graag aan het werk om iedereen druk, druk, druk te maken en van hot naar her te laten rennen...
Hoe de duivel christenen krachteloos maakt...